18.5.2012

Askeleen lähempänä unelmaa...

Väsyttää, tuntuu että energiat eivät enää riitä ja jaksaminen on koetuksella. Olen tehnyt remonttia viimeiset 2 viikkoa ja päivät ovat venyneet epäinhimillisen pitkiksi. Samalla on pitänyt hoitaa miljoonia pieniä ja suuria käytännön asioita ja tuntuu että vuorokauden tunnit eivät riitä mihinkään. Siltikin olen onnellinen. Miksikö? No koska viikon päästä avaan Helsinkiin HORROR-SHOP myymälän, oman pienen kauhukaupan ja sen yhteydessä toimivan tatuointistudion - unelmani on käymässä toteen.

Unelmien eteen pitää taistella. Unelmien eteen pitää tehdä uhrauksia. Unelmat on tehty toteutettaviksi ja mikään ei voi pysäyttää minua toteuttamasta tätä haavetta. Itseasiassa eilen illalla havahduin miettimään sitä, että olen haaveillut tämän tyyppisestä liikkeesä pian jo lähes 10 -vuotta. Ideaan tuli lisäkipinää silloin kauan sitten, kun vierailin Edinburissa WYRTH-shopissa, euroopan vanhimmassa noituuteen ja okkultismiin keskittyvässä putiikissa. Tuota liikettä piti vanhahko nainen joka uhkasi muuttaa minut sammakoksi, jos kopioin mitään hänen liikkeestään. Siltikin tuo hyväntahtoinen vanha wicca antoi turistin ottaa muutamia kuvia tunnelmallisen hämärästä puodistaan. Ehkäpä hänen loitsunsa on jo kumoutunut vaikka liikeen avaankin ja pari ideaa lainaisinkin. Ehkäpä en muutu enää näiden vuosien jälkeen vihreäksi kurnuttajaksi? No toisaalta, mikäpä sitä sammakkona olisi ollessa - yksinkertaista elämää ja varsin stressitöntä...

Entä mitäpä puodistamme tulee löytymään? Tarjolla tulee olemaan elokuvia. Kauhua laidasta laitaan, exploitaatiota, aasialaista elokuvaa ja kaikkea muutakin friikkiä. Musiikkiakaan ei sovi unohtaa ja metallimusiikin lisäksi haalin hyllyille Psychobillyä ja horror punkkia, sillä näihin kahteen jälkimmäiseen olen hurahtanut todella pahasti muutamia vuosia sitten. T-paitoja olen suunnitellut/kuvannut/toteuttanut jo jonkin aikaa ja tätä Blood Ceremonyn omaa mallistoa on taatusti esillä - samoin kuin maailmalta tilattua elokuva-aiheista paitaa ja muuta sopivan synkeän räyhäkästä vaatetusta. Viime viikot ovatkin menneet näppärästi eri tukkureiden kanssa keskusteluja avatessa. Kunhan paketteja alkaa Suomeen saapumaan, nostan niitä välittömästi esille.

Näiden juttujen lisäksi on luvassa myös kauhuaiheista taidetta ja uniikkiteoksia. Norjasta tulee todella makaapereja nukkeja ja taideteoksia tekijänä Lillith Doll. Kauhutaiteilija Dean Claytonin upeat horror -figuurit/veistokset tulevat myös saamaan paljon tilaa myymälässämme ja mikäpä estäisi juuri sinua tarjoamasta omaa taidettasi/tuotantoasi myyntiin. En halua että myymälä on pelkkä myymälä - haaveena on tehdä siitä myös tietynlainen kauhukulttuurin keskittymä, jossa on sijansa taiteille ja taiteilijoille.
Kauhuaiheiden lisäksi jalansijaa myymälässä saa noituus, okkultismi ja muut salatieteet. Etsin jatkuvasti kirjahyllyjen täytteeksi erilaisia teoksia, myös niitä harvinaisempia. Kirjallisuuden lisäksi tarjolla on myös käsintehtyjä talismaaneja, voodoo -nukkeja, rituaalitarvikkeita ja kaikkea muuta, mitä voi olla vaikeaa löytää normi ostoskeskuksista, ostoshelveteistä mitkä hukkuvat ylikansallisiin kasvottomiin myymäläketjuihin tappaen tieltään pienet persoonalliset puodit. Siltikin jaksan uskoa, että pienillä erikoisliikkeillä on paikkansa. Siksi lähdenkin tähän koitokseen ja jaksan sen eteen taistella.

Kymmenen vuotta on pitkä aika haaveilla ja unelmoida. Kymmenessä vuodessa kerkeää tapahtumaan vaikka mitä ja monta unelmaa romuttua sinä aikana. Kymmenessä vuodessa kerkeää myös valmistautumaan hyvin ja rakentamaan unelmalle kestävämpää pohjaa. Siltikin, kymmenen vuotta on helvetin vähän aikaa silloin, kun liikeen pitäisi avata ovensa viikon päästä ja kaikki valmistelut ovat kesken. Joka tapauksessa viikonpäästä perjantaina 25.5.2012 klo 11.00 avaan liikeeni ovet osoitteessa Suvilahdenkatu 10 (Sörnäisten Rantatie 33) II krs. Jos satut olemaan maisemissa silloin, tai joskus toistekin, niin tule ihmeessä käymään siellä. Olet kovasti tervetullut jakamaan palasen todeksi käynyttä unelmaa ja toivon, että voin tarjota myös sinulle murusen tätä haavetta ja uskoa siihen, että unelmien eteen kannattaa taistella - ehkäpä tämä toimii monelle muullekin henkilölle katalyyttinä omien unelmiensa toteuttamiseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti